" /> Comrod förvärvar Jerol Industri AB för att utöka kapaciteten inom marknadssegmentet eldistributionsstolpar. - Jerol - Jerol

14/03/2021 - Comrod förvärvar Jerol Industri AB för att utöka kapaciteten inom marknadssegmentet eldistributionsstolpar.

Vi är glada att kunna presentera att Comrod förvärvar Jerol Industri AB. Comrod Utility Systems Division är världsledande inom design av kompositstolpar samt tillverkning av stolpar för eldistribution samt transmissionsindustrin. Jerol blir en del av Comrod-koncernen och vår verksamhet fortsätter som tidigare utan förändringar för kunder och samarbetspartners. Förvärvet kommer ytterligare att stärka Comrods position inom marknadssegmentet och bilda en av de största tillverkarna av kompositstolpar i Europa.

“Vi är mycket glada över att bli en del av Comrod-familjen och ser fram emot möjligheten att expandera på en mycket intressant och växande marknad. Bolagen kompletterar varandra väl och vi på Jerol ser både ökade resurser och en större marknad i framtiden”, säger Anders Gripemo VD för Jerol.

“Förvärvet är en strategisk investering för Comrod för att ytterligare stärka vår position inom eldistributionsmarknaden. Denna position kommer att stärkas ytterligare med nya investeringar i produktionsanläggningen vid Jerol Industri AB (Tierp). Vi är mycket glada över att välkomna Jerol Industri AB till Comrod Communication Group”, säger Ole Gunnar Fjelde, VD för Comrod Communication AS.

“Jerol har en kompletterande produktportfölj till Comrods sortiment av produkter som levereras till eldistributionsmarknaden. Förvärvet kommer att ge Comrod Communication AS en position som en ledande leverantör inom elkraftindustrin för de nordiska länderna”, säger Atle Hovland Berg, divisionschef på Comrod Utility System.

Ole Gunnar Fjelde
CEO – Comrod Communication
Atle Hovlang Berg
Division Manager
Utility Systems
Anders Gripemo
VD – Jerol Industri AB

Om COMROD
COMROD Communication Group är en ledande internationell tillverkare av antenner, styrsystem, master och strömförsörjning för försvars- och kommersiella marknader.

Comrod Utility Systems Division är världsledande inom design av kompositstolpar samt tillverkning av stolpar för eldistribution samt transmissionsindustrin.  

15/12/2020 - Julstängt 24 dec – 3 jan.

Jerol har julstängt 24 dec – 3 jan.

Läs mer >>

01/12/2020 - Bild från Motala

Jerol portalstolpe i 220kV linje i Motala

Läs mer >>

27/11/2020 - Vi gjorde det igen!

I Motala uppdagades nyligen ett akut behov att byta ut en portalstolpe i en 220kV linje.

De 23,5m långa stolparna som efterfrågades, planerades in i tillverkningen så snart vi hade dimensioneringen klar.

Portalen i komposit blev tillverkad och levererad på plats i Motala inom en vecka efter beställningen.

Specialransporten utfördes av Lars Persson Åkeri som löste den med kort varsel, och lotsade stolparna genom korsningar och rondeller från oss i Tierp.

Vi har åter fått visa… Läs mer >>

20/05/2020 - Jerols kabelskyddsrör för svåra passager

Jerols kabelskyddsrör i klass SRE-P användes vid förläggning direkt på mark eller vid korsning av vattendrag enligt EBR KJ 41:15

  • Miljövänlig och giftfri.
  • Lätt att transportera och lagra.
  • Elektriskt isolerande

Dimensioner

Jerols kabelskyddsrör finns tillgängligt i dimensioner

115, 140, 190 och 240mm och i längd upp till 20 meter.

Läs gärna mer i produktbladet (pdf)

Läs mer >>